Spring til indhold

43. Nordatlantisk Hus

Kultur fra A til Ø - Nordatlantisk Hus.

I 2013 åbnede Nordatlantisk Hus som det første nybyggeri på Byens Ø på Odense Havn. Ideen til huset udspringer fra et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i Odense og Odense Kommune. I Nordatlantisk Hus mødes Grønland, Færøerne og Island og Danmark, og huset samler og kombinerer en række forskellige funktioner på en ny og unik måde. 

Nordatlantisk Hus Foto Kirstine Mengel

I stuetagen byder huset på kulturoplevelser med nordatlantiske kunstnere, foredrag og udstillinger om og fra de nordatlantiske lande. Stueetagen rummer også husets restaurant og butik med design og tøj.

 

På 1.sal ligger Det Grønlandske Hus, der har eksisteret i Odense siden 1973 (først i Vollsmose og senere på Hunderupvej). Huset udfører opgaver indenfor uddannelses-, social- og kulturområdet og er et fast holdepunkt for mange grønlændere bosiddende i Region Syddanmark. 

 

De færøske, grønlandske og islandske foreninger i Odense har lokaler på 2. sal. Her har foreningerne adgang til lokaler, hvor de kan dyrke deres traditioner, kultur og fællesskab gennem aktiviteter som kor, dans, håndarbejde, spisning og fejring af nationale højtider. Tårnet i Nordatlantisk Hus rummer 25 ungdomsboliger til studerende.