Spring til indhold

Munkebo - Gabet

Og turen fortsætter ud til Gabet.

Hvis man står ved Munkebo Bycenter og skal mod Gabet går den bedste tur ad Solbakken og nogle få hundrede meter ad Højvangen til Munkebostien. Nyd udsigten ud over Odense Fjord og suset ned ad bakken til Boels Bro. Prøv eventuelt kræfter med Boels Bro bakken, når turen går tilbage igen, og forpustet går turen op forbi tårnet på Munkebo Bakke.Efter bakketuren sættes der kurs mod Bregnør Fiskerleje, der opstod, da der var masser af fiskeri på Odense Fjord. Benyt cykelruten fra fiskerlejet til Fynshovedvej, hvor stien løber på toppen af det dige, der holder fjorden ude fra Tårup Strand. Selv om man bliver snydt for de flade engarealer ved Vestermade, skal man søge væk fra den trafikerede landevej og følge cykelruten til Tårup, der er lidt af et trafikknudepunkt, idet der fra Tårup er forbindelse til Kerteminde, Mesinge, Martofte og Lodshuse. 

Ved Mesinge er det den nedlagte Kerteminde-banen, der udstikker retningen bag om byen. Man kommer forbi stationen, og vil man se mere af de flade engarealer, så – umiddelbart efter stationen - tag en tur ad den næsten to kilometer lange Vestermaegyden, der ender ved et lille skur helt ude ved fjorden.

Man kan også slå et slag gennem byen. I så fald kommer man forbi Mesinge Kirke, inden kursen sættes mod først Midskov og senere Lodshuse. Turen går ad Søndre Skovgyde, der løber parallelt med fjorden. Den bedste og i øvrigt helt oplagte mulighed for at komme ned til fjorden er det lille Sdr. Skovvænge, der rundes af med en flot udsigt til fugleøen Skovholmen. Turens sidste par kilometer går gennem et let kuperet terræn, inden man triller ned til Lodshuse.