Spring til indhold

Vandre og Cykelture

Området omkring fjorden har mange veje og stier, som fører til flotte udsigter og spændende oplevelser.

Fjorden byder på mange veje og stier, som fører dig rundt til flotte udsigter og spændende oplevelser. De regionale cykelruter er skiltede ruter på cykelvenlige veje og stier, som giver mulighed for at cykle fjorden rundt.

 

Munkebostien

Munkebostien er en 20 km lang vandre- og cykelsti, der går fra Odense Fjord til Kertinge Nor. Stien består af veje og trampestier og langs den finder du 15 informationstavler.

 

Fjordsporet fra Odense Havn til Klintebjerg 

 

Nyd den 11 km lange rute til fods eller på cykel. Undervejs kan du ved 10 infoposter scanne QR-koder og blive klogere på historie og natur langs kanalen og fjorden. Ruten følger den regionale cykelrute.

 

Fra Klintebjerg til Enebærodde 

Turen starter ved Klintebjerg Havn og går via Hessum og Hofmansgave til Enebærodde. Fra Klintebjerg kan du også tage et smut inden om herregården Østruplund og Østrup kirke. Fra Hessum kan du tage en afstikker til naturområdet ved Ølundgård [1] Inddæmningen.

Ruten fortsætter mod nord forbi Fjordmarken, som giver mulighed for en smuk 5 km rundtur til fods. Turen byder på masser af fugle og en række sjældne planter. Der er flere arter af orkidéer, og på dæmningen kan du se den smukke rosenkatost.

 

Lumby Inddæmmede Strand

Under den tyske besættelse i 1940-erne var danskernes frygt for at sulte stor, og rigsdagen vedtog at yde støtte til ny landbrugsjord. Ministeren sagde ja til at betale for at inddæmme Lumby Strand i Odense Fjord. Det danske hedeselskab omregnede madværdien af projektet til ”1 måneds forbrug af rugbrød for hele Fyns befolkning”.  

I dag er Lumby Inddæmmede Strand et område med marker og fin natur. Tag ud og gå en tur langs digerne og nyd synet ud over marker og Fjorden over mod Stige Ø og Vigelsø. Området ligger vest for Vigelsø og ruten er markeret med lilla.