Spring til indhold

Lystfiskeri

Der er rige rige muligheder for lystfiskeri i Odense Fjord.

Odense Fjord byder på rige muligheder for lystfiskeri - især efter den smukke havørred. Fjorden anses af mange for at være en af Fyns bedste områder for havørred. Med sine mange gode fiskestrækninger er der plads til alle, uanset om du er begynder eller mere øvet. Knæk og bræk!

 

Gode fiskepladser

  • Gabet nord om Enebærodde: Havørred kan findes året rundt blandt de store sten i strømmen. Her er også mange hornfisk i maj-juli og det er et af Fyns bedste steder for natfiskeri.  
  • Lindø- Boels Bro: Vadefiskeri på strækket mellem Boels Bro og Lindø terminalen. Dalby Bugten: Der kan fanges havørreder i hele Dalby Bugt, især første spids på den østlige side (kaldet ”stenene”) er et hot-spot. 

 

Husk

- Vær opmærksom på de fredninger der er i fjorden.

- Fiskeri i den indre del af fjorden er forbudt fra 1. oktober til 1. lørdag i marts. 

- Du skal være i besiddelse af gyldigt fisketegn, når du fisker.

- At respektere plante- og dyreliv mens du fisker. 

 

Havørred Fyn

Havørred Fyn er et tværkommunalt samarbejdsprojekt mellem de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø, der styrker havørredbestanden gennem udsætninger og forbedringer i vandløbene. Dette har resulteret i, at der i dag er mulighed for et enestående havørredfiskeri langs de fynske kyster. Læs mere om Havørred Fyn og mulighederne for at fiske havørreder i fjorden på www.seatrout.dk