Spring til indhold

52. Otterup Lystbådehavn

Kultur fra A til Ø - Otterup Lystbådehavn.

Otterup Lystbådehavn også kaldet Egensedybet er en lille perle for fritidssejlere mellem Enebærodde og Firtalsstranden i ”bunden” af Egensedybet. Havnens historie kan føres tilbage til 1970. Da gik en række entusiastiske borgere i gang med at søge de nødvendige tilladelser, og det tog tid, da havnen ligger tæt op af fredede naturområder.  

 

Otterup lystbådehavn

Men i slutningen af januar 1973 forelå de endelige byggetilladelser, og den 13. februar samme år afholdtes stiftende generalforsamling. 29 personer tegnede sig som andelshavere og forpligtede sig til en gang for alle at betale 2400 kr. pr. løbende meter kajplads, de ønskede at disponere over. Og nu gik det stærk for allerede 2. april blev det første spadestik taget – i øsende regnvejr og med bestyrelsesmedlemmerne i vand til knæene.

Selv anlægsarbejdet var ikke problemfrit. Blandt andet var undergrunden hårdere end forventet, og det sled på maskinerne, men alle forhindringer blev overvundet, og den 15. juni 1974 kunne Otterups borgmester C.P. Hovendal klippe snoren til Otterup Lystbådehavn.

 

Havnen ejes fortsat af et andelsforetagende, men alle er velkommen til at benytte havnen og havneområdet. Otterup Lystbådehavn er i øvrigt også hjemsted for Sejlklubben Egensedybet, der har knap 100 medlemmer. Den driver et stort klubhus, der er åbent for de besøgende sejlere, og der er mulighed for at benytte husets køkkenfaciliteter. I samme bygning findes desuden de nødvendige sanitære installationer såsom toiletter, bad og rent vand.