Spring til indhold

17. Great Northern

Kultur fra A til Ø - Great Northern.

I 2017 åbnede golfbanen Great Northern på bakkerige, tidligere landbrugsarealer nordvest for Kerteminde med kendte Kverneland Group, tidligere Taarup Maskinfabrik, som nærmeste nabo. Ud over en 18 hullers mesterskabsbane og en 9 hullers såkaldt Academy Course byder banen på en eventyrlig udsigt med kig til blandt andet Storebæltsbroen og naturområdet Sybergland.

Kort sagt er der tale om en bane i international særklasse, der kan huse selv de største turneringer og danne perfekte rammer om talentudvikling.

Great Northern

Banen er designet af Nicklaus Design, og der blev flyttet 3,4 millioner tons jord for at skabe de udfordrende forhold. Højeste sted på banen er 40 meter over havets overflade, og banens græssorter er specielt udviklet til det danske klima og de lokale forhold.

 

Great Northern rummer også et stort klubhus, og det betegnes som ”sanseligt, diskret og nordisk. Arkitekturen afspejler naturens rå skønhed og de store vinduer overalt bringer lyset og naturen indenfor”. Klubhuset indeholder blandt andet en restaurant, der også er åben for ikke golfspillende gæster, men får man brug for en forfriskning, medens man er på banen, så er der hjælp at hente ved baneforplejningsvognen, der jævnligt kommer forbi. Melder trætheden sig, så er der også hjælp at hente, for Great Northern rummer 15 hotelværelser, der alle har udsigt til selve banen.